Безплатна доставка, при закупуването на 2 чанти.
Телефон за връзка с нас 0892 766 833 - Понеделник до Петък от 8:30ч до 17:00ч
||
Магазин Зое лого
Телефон за връзка с нас 0892 766 833
НачалоБлог

Как да се грижим за кожата си през лятото


Лятото, слънцето и високите температури са обичани, от всички, защото те дават възможност да прекарваме повече време на открито и да правим нещата, които обичаме. Слънцето ни дарява с много хубави моменти, но то и високите температури си имат цена и тя е, че кожата ни плаща тази цена. Вредното въздействие на слънцето може да доведе до преждевременно стареене на кожата, бръчки, белези, суха кожа, и дори рак на кожата с течение на времето. Най-горещият сезон на годината изисква внимателни грижи за кожата.

Много е важно да знаете как слънчевите лъчи действат на кожата ви.

-Ultraviolet A (UVA): Най-дългата дължина на вълната на слънцето, това прониква в дермата, най-дълбокия слой на кожата. Вредното въздействие на слънцето може да активира свободните радикали и насърчава стареенето на кожата.
-Ултравиолетова В (UVB): Тази дължина на вълната прониква в горния слой на кожата на епидермиса. Тези лъчи причиняват слънчево изгаряне, алергични реакции и рак на кожата.
-Ultraviolet C (UVC):. Обикновено тези лъчи се филтрират от озоновия слой и те са най-вредните лъчи.
-Инфрачервени (IR): Това е топлина от слънцето и твърде много може да се отрази отрицателно върху колагена, еластичността и имунната ви система.


Носете слънцезащитни продукти, но използвайте само доказали се. Някои продукти предоставят физическа бариера (минерали), докато други предоставят химическа бариера, която поглъща ултравиолетовите лъчи. SPF означава слънцезащитен фактор и показва продължителността на времето, в която можете да останете на слънце, без да има неприятни последствия след това върху вашата кожа.

Все още няма консенсус, че слънцезащитните кремове с по-висок SPF са по-добри от тези с по-ниско ниво на SPF, те може просто да съдържат повече химикали, като по този начин увеличават експозицията си и получавате фалшиво чувство за сигурност за да останете на слънце цял ден. Слънцезащитният крем трябва да се използва само като една част от вашия подход към предпазване и грижа към кожата си през лятото. Тя не може да бъде единственият метод.

Ако слънцезащитни продукти предизвикват чувствителност, пъпки и други кожни проблеми за вас, преминете от химически слънцезащитни продукти към минералните блокиращите слънцето (цинков окис и титанов диоксид), за да видите, дали това ще подобри нещата за вас.

Ако имате мазна кожа, не използвайте SPF по-висок от 20. По този начин рискувате да претоварварите кожата си с химикали и повече масло. Има слънцезащитни продукти създадени само за мазна кожа. Погледнете слънцезащитните пакети внимателно и вижте дали те са с надпис Oil-Free или некомедогенен, така че те няма да запушват порите или да предизвика излишната мазнина.


Не стойте на слънце в часовете между 11:30 ч. и 16:00ч. Тогава слънцето е най-вредно. Не стойте на слънце в продължение на дълги часове, около най-горещите часове, колкото по-дълго сте навън, толкова по-дълго кожата ви е изложен на радиация.

Носете шапка. Кожата на лицето ви ще има огромна полза от нея.

Носете слънчеви очила за защита на чувствителнata кожа окло очите.

Избягвайте пръскане с парфюм върху кожата си на слънце. През лятото се препоръчва да ароматизирате дрехите си с вашия аромат, а не кожата си.

Пийте много вода. Хидратирането на кожа е много по-важно, не допускайте кожата ви да се превърне в пресъхнала през летните месеци. Резултатите при суха кожа са, петна, муден тен и липсата на блясък. Хубаво е да се пие вода редовно през целия ден, за предпочитане между храненията (пиенето по време на хранене може да разреди хранителни вещества от храната).


Яжте здравословни храни. Здравата кожа идва от правилното хранене и лятото е идеалното време, за да направи промени в хранителния си режим за по-добро. Ограничаване на захар и рафинирани преработени храни, които създават небалансирани нива на кръвната захар и следователно ще допринесът за преждевременното стареене. Яжте много плодове и зеленчуци, в салати, задушени, сурови. Изберете от дъгата на плодови и зеленчукови цветове, за да се гарантира, че вие получавате всички антиоксиданти и хранителни вещества от които се нуждае вашата кожа.

Изследвайте кожата си редовно. Проверявайте за признаци на уврежданията от слънцето върху кожата си. Бъдете особено бдителни при поява на образувания които причиняват болка, сърбеж или кървят.

Ако имате чувствителна кожа, самото слънце може да бъде изходна точка за кожни проблеми, както и слънцезащитни продукти, парфюмерия, козметика и др. Препоръчително да стимулирате имунната си система с витамини.

Обърнете се към вашия лекар, ако имате някакви притеснения относно състоянието на кожата си, след излагане на слънце. По-добре е да се уверите, че всичко е наред, отколкото да игнорирате проблем ако забележите такъв.


Снимков материал:


www.cosmopolitan.com
www.puls.bg
www.gotvach.bg


Евелина      July 23, 2014, 1:34 pm
Слънцето не е като от едно време вече и трябва да се пазим да.

Лидето      July 23, 2014, 9:48 pm
Момичета, да си набавим витамин D


Добави коментар :
Име:
Коментар: